Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Řešení: pořídit si Erste i ČSOB premium, přelívat peníze mezi oběma účty a užívat si salónku na T1 i T2. Moment: držitel Erste se dostane do MC salónku v T2, má levnější vstupy PP => Erste je lepší než ČSOB premium.

0 Citovat

tak niekedy to nevyjde a musis byt na letisku napr. skor kvoli MHD. Ale pravda, ze viac mi tie lounge pridu praktickejsie pri nejakych dlhsich prestupoch, kedy sa neoplati, alebo sa neda rozumne ist von z letiska.

0 Citovat

Salónky jsou příjemné. Je tam pohodlné sezení, klid a občerstvení zdarma. Pokud mám možnost, rád si do salónku zajdu.

Btw oživuji dotaz nad ČSOB VISA Infinite - získám s ní nějaké reálné výhody pro cestovatele? Zatím se mi jeví jako debitka s luxusnějším designem.

0 Citovat

Saloniky su ozaj fajn len maxto 1 hacik. Musite byt z 99% bonitni a lietat s normalnymi airolinkami. Moj nazor je a nikoho nechcem urazit ale ze lydia na tomto fore vcetne mna lietaju nizkonakladadovkami co je je aj primarna mysluenka tohto fora. Lietat lacno .. jedno z akych dovodov. No a vyslefok je ten ze napriklad ja co mam momentalne uz naplanovanych a zakupenych zopar letov ( uz teraz viem ze letim 9x) v priebehu najblizsich 8 mesiacov a do salonika sa dostanem max 3x .. dovod je ten ze na vsetkych letiskach az na Bratislavu a Vieden sa do salinikov nedostanem lebo akurat tie spolocnosti co letim s nimi lietaju z terminalov kde saloniky niesu ... takze az take ruxove to nie je a nadsenie potom rychlo opadne...

0 Citovat

Pokud se stanu členem Erste Premier a nechám si k Visa Infinite vystavit dodatkovou kartu pro přítelkyni:
a) bude mít na dodatkovou kartu také vstup do Erste salónku na PRG zdarma? (píší, že stačí předložit jakoukoli Erste Premier kartu)
b) dostane k její dodatkové Visa Infinite také kartu Priority Pass se vstupy zdarma do salónků ve světě? (píší, že je vydávána ke každé Visa Infinite)

0 Citovat

glidecz: díky moc - vlastní zkušenost - k nezaplacení smiley

0 Citovat

Hlavně je jasný, čím víc budou tyto benefity rozšířeny mezi přelévače účtů a normální plebs, tak to velmi rychle osekají, vzpomeňte, že ze začátku byl u Erste vstup do lounge bez omezení počtu vstupů. Už takhle není v některých salónkách k hnutí a úroveň servisu i návštěvníků klesá smiley

0 Citovat

Dodatková karta: vstup na Visu platí zdarma, jen u Priority Pass se ty 4 vstupy počítají na účet, nikoliv kartu. Sleva 50% na návštěvu ano, ale to jde i na klasického hosta, nejen majitele.

Téma letištních salónků: je jasné, že v drtivě případů nemá salónek "smysl", protože je to o cca hodince čekání. Takže buď mám vstup zdarma, který využívám nebo ne a do salónku nejdu.
Při přestupu je to složitější, mnohdy totiž vyjde levněji při 6 hodinovém přestupu vtrhnout do salónku, najíst se, osprchovat, najíst a vyrazit na další let. Během pobytu stihnout pár desítek minut odpracovat a v letadle se už jen prospat bez nutnosti čekání na servis jídla.

Vždy najdeme klady i zápory. Ale o tom to je, podělit se o ně a říct si nejoptimálnější řešení. Proto bych nezavrhoval odpůrce, ani milovníky i 30 minutových návštěv smiley

0 Citovat

Jak kdy a jak kde. Většinou ne, ale stát se může, takže v lounge, kde mají 3 hodiny bych asi úplně neplánoval strávit 8 hodinovej přestup.

0 Citovat

Salónky jsem nikdy neřešil a řešit nebudu, neboť na to litání jednou za dva měsíce to pro mě nemá absolutně žádný smysl. Pro mě má návštěva salónku nulovou prioritu, neb kvůli nim necestuji, ale znám pár lidí, co lítají po světe jen na otočku a beze smyslu, aby si udrželi zlaté statusy u svých kartiček. Bohužel je to tak, ale i takoví magoři jsou mezi námi.
Jak říkal Petr76, stačí oschlá bageta a něco k pití. Kvůli tomu, že si dám stejně oschlou bagetu nebo chlebíček s margarínem a paprikovou redukcí v ERSTE, si nebudu vyřizovat kreditky s všemožnými podmínkami vč. všelijakých fint, jak točit na kreditce prachy, abych se vyhl poplatkům.
Salónky mají určitě smysl u cesťáků, kteří tráví na letištích mnoho času několikrát do měsíce apod. Ti mají zlaté karty a ani o tom pomalu neví.
U příležitostných cestujících je to určitě příjemné zpestření, ale ne proboha za každou cenu. Lidi, přestaňte myslet na to nepodstatné při cestování, užívejte krásy světa smiley

0 Citovat

asi hej, kto lieta pravidelne, tak pre toho to ma vyznam. Lenze ja co lietam z BA, Viedne a Budapesti (kde je SPAR smiley), tak o tom ani nejak neuvazujem. Ale pozeram ze na Diners mam nahrabanych dost bodov uz, tak to budem mat v zalohe pri nejakom dlhsom prestupe smiley

0 Citovat

Je fakt, že do "pořádné" lounge se člověk dostane většinou (na velkých letištích vždy, na malých je často jen jedna lounge pro všechny) jen díky cestování ve first nebo business, případně díky vysokému statutu (gold a výše). Lounge kam se dostaneš na PP nebo Diners jsou ten "low end" pro ten zbytek. Někde i ty jsou fajn s kvalitním pitím, jídlem a surovinami někde je to sakra poznat a fakt to nemá smysl, za stejný peníze se člověk stejně nají, napije a odpočine na letišti i v restauraci. Řekl bych, že Praha zaujímá ještě specifické místo, kde tak tragickou lounge jako Erste na T2 jsem nikde jinde nezažil - myslím co se týče především cateringu. A souhlasím s tím, že řešit kvůli Praze kreditky se vstupama nemá vůbec smysl.
Nota bene, když do naprosté většiny lounge, kam se dostaneš s PP a Diners si můžeš za velmi podobných podmínek koupit vstup na místě. A vzhledem k tom, že ten, kde řeší PP nebo Diners asi není cesťák co lítá každej týden (ten se tam dostane díky statutu a tohle nepotřebuje), tak jestli zaplatí 19, 24 nebo 25 Euro je už úplně jedno, řek bych, jelikož je to 5x za rok max.
Já vím, že je to lákavé, ze začátku je člověk nadšen z představy, že může sníst a vypít co chce, ale ono se to rychle omrzí a čím víc člověk cestuje, tím víc se snaží minimalizovat čas strávený na letišti a tím pádem už ho neláká představa být 4 hodiny před odletem na místě, aby mohl do lounge smiley

0 Citovat

Tak slovenska verzia DinersClub na zaklade mojho upozornenia ze im nesedia podmienky uzivania VIP salonikov so vseobecnými obchonými podminkami ku kartam opravili text , takže uz je to ok :

1.1 Pre držiteľov kariet:
a) vstupy všetkých držiteľov hlavných a dodatkových kariet Diners Club do letiskových
salónikov sú spoplatnené sumou 19€ za vstup

0 Citovat

Vazeni . Kto letel z BA letiska mimo shengen ? Vo stvrtok letim do Izraela. Cely cas mam naplanovane se zabehmem do vip saloniku predtym no teraz mi doplo ze hop.... ved ten je len pre shengen odlety. Ale na strane druhej kde inde este v Ba odbavuju ?? A salonik pre ne-shengen odlety nemame ??

0 Citovat

Neznám letiště s kodem BA, ale předpokládám, že myslíš BTS smiley Taky na to koukám, že jen Schengen, jediné co mě napadá je to, že by to měli kontrolovat při vstupu do salónku. Nicméně vlastní zkušenost:

- v první řadě bych se na lounge vykašlal, je to celkem bída, hlavně co se týče jídla (bagety z benzínky style), na pití takovej standard, jinak ale třeba takovej bordel na toaletách jsem snad nikde neviděl a to si myslím, že tam provoz mají minimální, třeba já tam byl sám

pokud ale i přesto tam chceš, tak:

- na recepci tam dělala nějaká čičinka, která v době mýho příchodu telefonovala na chodbě a i když viděla, že přicházím, tak ještě asi 15 minut pokračovala v hovoru. Takže jsem si sedl a až přišla, nechal jsem ji přijít si pro kartu, boarding pass jsem jí vůbec neukazoval mám za to, takže si myslím, že by to nemuseli vůbec řešit, ale mohla to být jen náhoda. Ale vypadala, že je ráda, že trefí z Bratislavy na letiště v rámci znalosti zeměpisu smiley

0 Citovat

ano ide sa tym vchodom ako vzdy a na poschodi ides za kontorlu dolava, pasova kontrola je tam (bol som pre par dnami kvoli letu do INI), za nou uz tak ako inde dokopy nic nieje ..
https://www.bts.aero/sluzby/obcerstvenie-a-nakupy/non-schengen/

0 Citovat

Sorry za trochu OT, ale mám dva vouchery do salónku MC Lounge v Praze na T1, které už nevyužiju, tak bych je přenechal někomu, kdo by je ještě využil, platnost do konce roku, každý platí pro 1 osobu. Ideálně osobní předání Praha. Případní zájemci, napište mi PM.

0 Citovat

Tak prvy salonik v mojom pripade cez DibersClub uspesne vyrefundovany a to na dodatkovu kartu nie hlavnu... bez najmensich problemov.

0 Citovat

To mě zajímá, tedy pokud budu mít i dodatkovou kartu na ženu, mohu na oboje při současném vstupu platit body? Nebo ona/druhá osoba klasicky vstup?

0 Citovat

Ktory z tychto salonikov v MUC,Atlantic alebo Europe lounge s Diners?
Dik

0 Citovat

Trošku off topic lounges na kreditku, má někdo zkušenost s VIP Continental clubem na PRG ? Nikde jsem nedohledal review ani ceny ale tuším, že to bude něco kolem 5000-10000 za single vstup.. Případně se obětuju za team a udělám průzkum sám.

0 Citovat

Chlape, tady ti za chvíli umyjou (|) Tady jsi na cestujlevne.com, ne na kontraktační výstavě Business Jets:-)

Ale průzkum rozhodně udělej!

0 Citovat

http://www.prg.aero/cs/sluzby-ce...ny-sluzeb/

Není moc složitý to najít, řek bych, nezkoušej se zařadit mezi ty Bédy tady, co neumí zadat výraz do google :)

Jinak si myslím, že z těch, co to využívají nebude moc leteckých nadšenců a zase letečtí nadšenci si zase takovej servis užijou jinde.

Vtipný by bylo, kdyby Tě v rámci téhle služby dovezli autem k letadlu a měl jsi letenku v economy :)

0 Citovat

Sorry ale fakt jsem to nenšel :-D to mám v plánu, příští týden letím s QR do Aucklandu tak sem to chtěl stylově spojit s přípojem od Norwegian :-D

0 Citovat

No takže to opravdu bude se vší parádou, k lowcostu to bude ještě vtipnější, možná zkus pořídit foto a pak to sem hodit :)

0